Succesvol weekend Judo Losser

Luuk Mannebeek verscheen op de tatami tijdens het intern
ationale Helderse kampioenschap. Hij werd ingedeeld in een sterke poule met ongeveer 20 judoka’s. De eerste 2 wedstrijden werden overtuigend gewonnen met een mooie ippon dmv een heupworp en schouderworp.

De 3e wedstrijd verliep lastiger. Luuk kreeg onterecht een shido tegen en vervolgens nog 2 shido’ s. De wedstrijd moest even worden stilgelegd omdat de tegenstander een schouderblessure opliep, maar kon daarna hervat worden waarna Luuk met een yuko de wedstrijd won. De kruisfinale werd bereikt door de 4e partij winnend af te sluiten met een houdgreep.

In de kruisfinale moest  Luuk het opnemen tegen een sterke judoka, maar door snel te handelen kon Luuk met een mooie schouderworp wederom een ippon scoren.

Helaas werd de finale verloren door een mooie overname van de tegenstander en verloor Luuk deze partij met een ipon.

Door goed te judoën een mooie 2e plaats behaald!

Jesse en Sem ter Bekke kwamen  in actie op het vaantjes toernooi van Schuttersveld.

Jesse zijn tegenstanders lieten zien dat ze goed konden judoën maar eenmaal in de houdgreep kwamen ze er niet meeruit. Jesse won al zijn partijen en verdiende hier 50 punten mee. Sem zat in een poule met 3 meiden die mooi en sterk judo lieten zien. Ondanks dat ze een koppie groter waren liet hij zich niet kennen en won 3 van de 4 partijen en nam hiermee 37 punten mee naar huis.

Zondag was het de beurt aan  Zij vormden samen met Hantei en Thag een combinatieteam.
De judoka’s  -12 jaar waren vroeg uit de veren om bij de Teamcup in Deventer in actie te komen. Het team -12 won in hun poule drie teampartijen van Haagsma/Bijsterbosch 2, Nippon Judo Achterhoek en Judosport Oost. Bushi Arnhem was voor hen een maatje te groot. Als nummer 2 van de poule kwamen zij vervolgens uit tegen de nummer 1 van de andere poule, het combinatieteam Instituut Noord/Veendam. Van deze tegenstander verloren de jongens na een hevige strijd, waardoor zij dik verdiend het brons omgehangen kregen.

Voor de judoka’s -15 en -18 jaar was het een zware opdracht om vandaag in de finalepoule uit te komen. De judoka’s judoden voor wat ze waard waren, maar dat was niet genoeg om het merendeel van de andere teams in hun poule te verslaan. Er werden goede individuele doelen behaald, maar te weinig teampotten gewonnen.