Twee dagen aan de bak

De Losserse judokas kwamen dit weekend twee dagen op de mat, zowel zaterdag als zondag werd er deel genomen aan toernooien.

Jesse

Zaterdag het internationaal JPT toernooi. Jesse ter Bekke, wist zich goed staande te houden in een groot deelnemers veld van maar liefst 34 judoka’s. Jesse had de eerste wedstrijd een vrij-loting, de tweede wedstrijd wist hij al snel in zijn voordeel te beslissen door zijn tegenstander in de houdgreep te nemen en te winnen met ippon. De derde wedstrijd koste wat meer moeite, maar ook deze wist hij in zijn voordeel te beslissen. De vierde wedstrijd om een finale plaats kwam hij toch net iets te kort en hij verloor deze met waza-ari. Nu bleef de wedstrijd om de derde plaats over waar hij even liet zien dat hij niet met lege handen naar huis wilde gaan. Hij won ook deze wedstrijd, waarmee hij een schitterende derde plaats behaalde.

Luuk

Zondag was het Luuk Mannebeek in Beek en Donk in Brabant, waar ook hij het met een groot deelnemers veld te maken had. Luuk ging sterk van start door twee wedstrijden achter elkaar te winnen, de eerste met twee maal waza-ri (ippon) en zijn tweede met ippon . Zijn derde wedstrijd verloor hij op een nog al vreemde manier. Luuk zette in en wierp zichzelf naar de grond, wat door de scheidsrechter werd beoordeeld met ippon voor de tegenstander. Die tegenstander had geen idee wat er gebeurd was, maar de wedstrijd was voor Luuk verloren, waardoor hij een finale plaats kon vergeten. Nu werd het een lange weg voor Luuk. Toch wist hij door goed judo vier wedstrijden achter elkaar met ippon te winnen. Zo wist hij zich toch nog te plaatsen voor de wedstrijd om de tweede plaats. Deze wist hij ook in zijn voordeel te beslissen met ippon houdgreep. Een dik verdiende tweede plaats!

Rutger

Zondag heeft Rutger in Hoogezand meegedaan aan het BVHS toernooi in Hoogezand. In zijn leeftijd-gewichtsklasse waren de tegenstanders niet komen opdagen. Hij is daarom ingedeeld in een hogere  gewichtsklasse.  73 t/m – 90 kg.
Na een periode van 1,5 jaar geen wedstrijden gejudood te hebben zeker een uitdaging. In zijn poule waren 6 judoka’s ingedeeld. De eerste wedstrijd heeft hij gewonnen met een IPPON, verwurging.
Ook de 2e wedstrijd heeft hij op de grond  met een verwurging weten te winnen. De 3e en 4e wedstrijd heeft Rutger verloren. Uiteindelijk heeft hij om de 2e en 3e plaats nog een keer moeten judoën. Uiteindelijk heeft hij de 3e plaats weten te bemachtigen in een voor hem erg zware poule.

Het was weer een geslaagd weekend voor onze Losserse judoka’s.