Opstaptoernooi Markelo

Op 12 November verschenen er 9 Judoka’s op de tatami van Markelo. Esmee Jochem mocht in het eerste blok het spits afbijten. Helaas waren de meiden in haar poule letterlijk een maatje te groot voor haar. Ze behaalde een derde plaats op het erepodium.

Daarna was het de beurt aan Max Faassen en Sem ter Bekke. Max deed goed zijn best en behaalde een 4e plaats. Sem wist zich goed staande te houden in een zware poule. Helaas waren zijn tegenstanders toch een tikkeltje sterker, waardoor hij zijn partijen verloor en met een 5e plaats naar huis ging. In het 3e blok was het de beurt aan Milan van Driel, Tom Scheffer, Krijn van Dijk, Thomas Bruinink, Job Riesewijk en Jesse ter Bekke om te knallen. Milan wist 3 partijen te winnen met een ipon en 1 partij won hij via een grondpartij. Het was even wachten voordat hij op het erepodium verscheen om zijn 1e prijs in ontvangst te nemen. Hij was nog te druk met het aanmoedigen van de andere judoka’s . Tom was ingedeeld in een gelijkwaardige poule. Helaas verloor hij de eerste 3 partijen. De 4e won hij in de laatste seconde waardoor hij op de 4e plaats eindigde.

Krijn en Thomas zaten samen in een gemengd (-12 / -15) team waardoor bepaalde worpen niet mochten worden ingezet. De jongens moesten ook tegen elkaar judoën, Krijn won deze partij. Zowel Krijn als Thomas hebben 3 partijen gewonnen en 2 partijen verloren. Krijn liet mooi judo zien! Thomas gaf ondanks een knie blessure niet op en streed tot het eind! Krijn ging met een 3e en Thomas met een 4e prijs naar huis. Job liet overtuigend Judo zien.. Met een tweetal ipons, een houdgreep en een Waze-ari Awasete Ipon wist hij al zijn partijen te winnen en ging naar huis met een welverdiende 1e prijs. Jesse won al zijn partijen ook! De eerste partij won Hij met een houdgreep, daarna volgden er 3 ipons , waarmee hij zijn tegenstanders uit wist te schakelen. Ook hij nam het goud mee naar Losser!

Ondanks de vele partijen die tegelijkertijd gespeeld werden wisten Robin Peters en Ritchell Konter de judoka’s goed te coachen. Alle judoka’s hebben een gezellige en leerzame ochtend gehad! Volgende week staat het JPT toernooi in Hengelo op het programma en zal er voor de jeugd t/m 8 jaar een bezoek zijn van de Goedheiligman!