Maffiakamp

Afgelopen vrijdag was het voor de deuren van sporthal de Fakkel een drukte van belang. Veertig judoka’s stonden trappelend van ongeduld klaar om af te reizen naar Ootmarsum. Het weekendkamp stond op het punt van beginnen

De weergoden waren de kampgangers redelijk gezind en er werd snel gestart met het eerste spel. Halverwege het spel kwam er een Cadillac het terrein op geracet waar 4 net geklede mannen met pistolen uitstapten. “Wat doen jullie hier in onze schuilplaats?” Gevolgd door een pistoolschot. De judoka’s schrokken zich natuurlijk een hoedje en wisten maar net uit te brengen dat ze hier op kamp waren. De mannen vertelden dat ze van de maffia waren en hier hun weekenden doorbrachten, maar dat nieuwe familie altijd welkom was. Hiervoor moesten de judoka’s wel testen uitvoeren, want je komt natuurlijk niet zomaar bij de maffia. De test van de eerste avond was het bevrijden van een maffialid en er vervolgens mee terug te lopen naar het kampterrein. De kinderen werden achter de locatie gedropt en slaagde er in het maffialid te redden en terug te keren. Helaas raakte bij de bevrijdingspoging maffialid Mario verdwaalt waardoor er een tweede groep judoka’s moest komen.

De volgende morgen nadat de judoka’s hun eten bij elkaar hebben gestolen kwam de politie binnenvallen. Deze beweerde de winkel te willen inspecteren (die de maffia gebruikte als schuilplaats) de winkel was echter nog niet geopend, dus zou de politie later op de dag terugkomen. De maffia had echter nog geen producten, dus deze moesten geknutseld worden door de judoka’s en al gauw hadden ze een groot assortiment. Toen na de barbecue de politie wederom langskwam stond er ook verkoopwaar, echter werd dit niet vertrouwd en in beslag genomen. De judoka’s zijn de rest van de dag getraind in het kunnen terug stelen van de spullen. `

De volgende dag ware de judoka’s, na een aantaal nieuwe trainingsspellen, goed getraind. Na de lunch was het zover om op de locatie van de politie hun geknutselde spullen terug te stelen. Eenmaal teruggekomen op het kampterrein werden de judoka’s bij elkaar geroepen om ze officieel welkom te heten bij de familie, waarbij ze allemaal hun eigen maffianaam kregen en natuurlijk hun eigen wapen. Met de (water-) wapens werd uiteindelijk zoveel gespeeld dat iedereen inclusief de leiding compleet doorweekt was. Niet veel later kwamen de ouders de nieuwe mafialeden ophalen en zat een geweldig judokamp erop.

Het judokamp is de eerste activiteit van 2016 die de activiteitencommissie voor de leden van Judo Losser organiseert waarbij er het komende seizoen nog veel zullen volgen. Nu al zijn de voorbereiding op de seniorenfeestavond en het Grote Sinterklaasfeest al in volle gang.