Rutger Vreriks Naar Nk-judo

Rutger Vreriks heeft zich tijdens het districtskampioenschap -18 in Markelo geplaatst voor de nationale titelstrijd op zaterdag 4 april in het Friese Leek.

De judoka van Judo Losser komt uit in de klasse min 66 kg en kende een intensieve voorbereiding. Tweemaal per week dat mat op in sporthal “De Fakkel” en eenmaal bij TAG in Tubbergen zorgden voor de nodige technische en tactische bagage. Veel sporten op school en het geven van bootcamptrainingen droegen bij aan een ijzersterke conditie. Vervolgens werden toptoernooien in Eindhoven, Maassluis, Haarlem en het Duitse Bremen gedraaid om de nodige wedstrijdhardheid op te doen.

Op het districtskampioenschap kwam het allemaal samen met een zilveren medaille als eindresultaat en natuurlijk het felbegeerde ticket voor het nationaal kampioenschap. Volgens zijn coach was een eerste plek haalbaar geweest als Vreriks iets meer rust en overzicht in zijn spel had gelegd. Een wijze les voor het komende kampioenschap waar iedereen op nul begint en de mogelijkheden op een medaille realistisch zijn.