Linda Boers Wint Nationaal Kwalificatie Toernooi

De 25-jarige judoka Linda Boers wint eenvoudig het nationale kwalificatie toernooi in Eindhoven. Linda, die de week ervoor al haar tweede zilveren medaille dit seizoen behaalde op de European Cup in Finland, had de eerste wedstrijd een vrijloting. De wedstrijd daarna moest haar tegenstandster geblesseerd opgeven. In de halve finale trof ze Ekenhorst. Met een snoeiharde Harai Goshi werd Ekenhorst op ippon gedeclasseerd. In de finale was Larissa Groenwold de tegenstandster. Twee minuten lang had Groenwold hoop. Maar eenvoudig scoorde Linda twee maal achter elkaar met een sumi gaeshi (offerworp). Eerst een yugo vervolgens een vol punt. Door dit resultaat plaatst Boers zich voor de nationale titelstrijd op zaterdag 12 oktober. Drie jaar geleden behaalde ze daar al eens een zilveren medaille waarna twee zware knieblessures haar terugwierpen naar revalidatie in het krachthonk en voorzichtige oefeningen op de judomat. Begin 2013 konden de wedstrijden opgepakt worden waarna de resultaten snel volgden.

Meisjes in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar die in de voetsporen willen treden van Linda Boers kunnen zich bij Judo Losser aanmelden voor de Girls Only-lessen. Op zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur wordt er getraind onder leiding van HenkJan Koenderink op techniek, kracht en doorzettingsvermogen. Daarbij is er veel aandacht voor plezier en ontspanning op de les. Meiden kunnen zich opgeven voor 2 proeflessen door een mail te sturen naar secretaris@judolosser.nl.