Hans Haarman Wint Persprijs

Vol spanning reisden drie genomineerde judoka’s van Judo Losser af naar De Lutte om de jaarlijkse sportverkiezing van de Sportraad Losser bij te wonen.

Rutger Vreriks is doorselectiecommissie voorgedragen als Talent van de gemeente Losser. Rutger traint al jaren mee met de selectietraining en is ook aktief op de mat in Top Judo Twenthe verband. Hij heeft goede resultaten op de diverse toernooien, is technisch zeer vaardig en heeft een echte vechtersmentaliteit. Hij gaat nu het laatste jaar in de min 15 jaar in en er worden mooie prijzen van hem verwacht. Helaas koos de jury voor een andere kandidaat maar voor ons blijft Rutger een voorbeeld voor velen.

Linda sportvrouw?

Dat nog net niet, tweemaal was Linda Boers al eens uitgekozen tot sportvrouw van Losser en daarvoor al eens het talent van onze gemeente. Ditmaal ging de prijs aan haar voorbij alhoewel de jury veel bewondering had voor haar comeback na de zware knieblessure. De lange revalidatie (eerst in het krachthonk en later weer op de mat) werd beloond met brons tijdens het NK. Al met al voor het bestuur reden genoeg om Linda voor te dragen na deze prestatie van formaat.

Hans Haarman totaal verrast…….

Hans was als gast van de genomineerden aanwezig. Toen de voorzitter van de sportraad verhaalde over de man die de persprijs namens Dinkelander/Tubantia in ontvangst mocht nemen drong het langzaam tot hem door dat het over hem ging. Vijftig jaar op de mat, 20 jaar speler in het eerste seniorenteam, vele vele jaren in bestuursfuncties en natuurlijk het meest bekend van zijn inzet als trainer/coach van onze judoka’s. De wedstrijdverslagen worden met de regelmaat van de klok door Hans aangeleverd bij de krant en dat blijft niet onopgemerkt.

Hans is dwars van ceremonieel gedoe, wil van onderscheidingen niets weten en was dan ook het liefst met de stille trom verdwenen maar dat kon natuurlijk helemaal niet meer. Alle ogen waren al op hem gericht en de hele zaal was het er over eens dat hij de prijs meer dan verdiende.

Iemand die met zoveel ziel en zaligheid leeft voor zijn sport en zijn club verdiend het om daarvoor in het zonnetje gezet te worden.

Namens het bestuur, de vrijwilligers en de judoka’s
HANS VAN HARTE GEFELICITEERD