Rutger Vreriks Scoort in Breda

De losserse judoka Rutger Vreriks behaalde met prima judo een zilveren medaille tijdens het Toernooi de Haagse Beemden te Breda. Ruim twee jaar traint de talentvolle judoka mee met Top Judo Twenthe. In dit samenwerkingsverband tussen 7 judoclubs in Oost-Nederland trainen toppers in spe met leeftijdsgenoten. Dat dit voor de losserse judoka nu al zijn vruchten afwerp bewees zijn prestatie in Breda.
De eerste wedstrijd werd door Rutger snel met houdgreep in zijn voordel beslist. In de 2e wedstrijd moest hij aantreden tegen Justin Aantjes. De partij ging gelijk op. Waarbij tijdens het grondgevecht Rutger beter uit de verf kwam. Pas in de verlenging wist Rutger de wedstrijd naar zijn hand te zetten door weer met houtgreep te winnen. Rutger wint ook de derde wedstrijd tegen Cas Klokman op wazari. Hiermee plaatste Rutger zich voor de finale. In deze finale moest Rutger
het opnemen tegen Koen Oude Nijhuis. Rutger kon zich goed staande te houden tegen de duidelijk sterkere Koen. Hij weet de hele wedstrijd uit te vechten maar verliest uiteindelijk met een Yuko. Een verdiende 2e plaats is zijn deel en het bewijs dat de judoka van het jaar 2011 er nationaal aan staat te komen.