Klimmen Als Tarzan

[Foto’s] Daar gaan we dan, 20 klimgeiten in de auto’s
naar Oldenzaal. Avatarz here we come! De 12+ groep
van onze club heeft een mooie middag voor de boeg. Judo Promotions organiseert een middagje klimmen en
klauteren in de bossen naast het Hulsbeek in Oldenzaal.

Na aankomst krijgen we een instructiefilmpje over veilig
klimmen, de werking van de lifeline en het aanleggen
van je tokkelapparaat. Daarna komt de instructeur die
ons in een veiligheidsgordel laat hijsen, Ernst is gewillig
slachtoffer, de rest doet het na. Daarna worden we gecontroleerd en gaan op weg naar een nieuwe instructie en het oefenen op de grond. Iedereen heeft het meteen door en dan kunnen we op weg.

Ladder op, touwbruggetje, paar plankjes in de lucht en dan opeens een steile wand. Hoe daar overheen te komen, ach je moet er langs via allerlei blauwe handgrepen. Zweetdruppels komen op ons voorhoofd en lang niet iedereen durft deze hindernis te nemen (we noemen hier beslist niet de mensen die alle andere hindernissen wel durfden te nemen zoal BM, KtM, RV en SM) maar willen wel even zeggen de Stan en Eelke hier natuurlijk geen enkel ontzag voor hadden.

Door naar de volgende route. Da’s raar; een paar elastieken in de lucht en een net 10 meter verderop. Wat is hier de bedoeling van? Ach wel en wee; we moeten een stukkie Buncheejumpen dat valt niet mee om in zo’n diep gat van een meter of 7 te stappen. Angszweet breekt ons uit maar toch gedaan. Verder over boomstronken (een enkeling op techniek maar de meesten op kracht) balanceren we terug naar het plato, we kunnen nog een rondje maken (Joepie!!).

Na een uurtje of 3 klimmen zit het er bijna op. Nu route 1 doen ja da’s heeeeeel logisch) want daar zit aan het eind de tokkelbaan naar het beginpunt in. Met onze laatste krachten en vrolijk lachend om niet te laten merken dat je heel veel spierpijn hebt worstelen we ons naar boven. En dan is de beloning een lekkere lange glijbaan aan onze lifeline naar benenden. Daar wacht een lekker flesje limonade op ons.

We stappen weer in de auto en rijden naar Overdinkel waar we bij de Boemerang een patatje met een snack eten. Een fantastische middag komt te einde. Volgend jaar weer? Zeker en vast!