Jos Neemt Afscheid op Feestavond

Drup, drup, druppelt de regen uit het wolkendek. “We gaan toch geen grote fietstocht rijden??, want dit is toch geen weer”! Nou nee, maar we gaan wel met het stalen ros op weg naar de Familie Poorthuis in de Glane waar de garage en de grote tent beschutting bied aan pluvius. Het kleine eindje fietsen is net lang genoeg en de blonde rakkers zijn een welkome beloning voor de harde wind en de striemende regen.

Het spellencirquit staat op het gras rondom de feesttent uitgestald en wordt snel naar droge plekken verplaatst. De menigte slaat al snel aan het Balletje Balans, het vissen en het hoefijzer gooien. Bij het ingelaste torenstapelen spettert het ook regelmatig als de blokkentoren na een verkeerd geplaatst houtje op de tafel uit elkaar spettert. Winnen of verliezen is echter bijzaak; meedoen is het credo afgewisseld met een drankje.

Jos van de Sandt neemt afscheid

Jos neemt na 9 jaar de voorzittershamer van Judo Losser gehanteerd te hebben afscheid van onze club. Samen met vrouw Inge vertrekt hij in september naar Thailand waar ze een nieuw huis hebben gebouwd. Zijn opvolger, Michiel Vreriks, heeft mooie woorden en een lekker flesje drank voor hem (de Losserse kruidenbitter zal hem nog lang aan ons doen denken). Natuurlijk zijn er bloemen voor Inge. Onder leiding van Jos is JL uitgegroeid naar een financieel gezonde club met een kleine 200 leden en daarvoor is applaus van de aanwezigen op zijn plaats.

Spetterend verder…..

de BBQ gaat aan en de grote koekenpan wordt warm gestookt. Al snel spettert het vlees en warmen de feestgangers zich aan de vuurtjes. De salades van Johma gaan er in als koek en je kunt goed proeven dat dit Oet Twente komt. De verhalen komen los aan de praattafels, een mopje hier een geintje daar. Zo vliegt de tijd voorbij. Judo Losser is meer dan judo alleen; dat blijkt maar weer op dit feest van vrolijkheid. Niemand doet het graag maar ook aan dit feest komt een eind; de vierders gaan langzaam maar zeker huiswaarts ……. en het spettert nog altijd.