Beren Halen Diploma

Afgelopen zaterdagmorgen was het groot feest bij Judo Losser. Twintig berenjudoka’s kregen hun felbegeerde berendiploma uit handen van trainer HenkJan Koenderink.

“Jullie hebben een jaar lang heel goed je best gedaan”; aldus de trainer, “en jullie verdienen daarom dit berendiploma”. In speelse vormen hebben de beren valbreken, rollen, houdgrepen en beenworpen aangeleerd. Voor een groot deel van de berenjudoka’s betekende dit het einde van hun berentijd. Zij gaan verder in de lesgroep reguliere judolessen op de zaterdagmorgen in sporthal de Fakkel. Hiermee maken ze ruimte voor nieuwe berenjudoka’s die vanaf maart 2011 de mat kunnen betreden.

Koenderink benadrukt nogmaals het leerzame aspect van het (beren)judo. “Kinderen leren op een goede manier vallen, rollen en omgaan met andere kinderen en krijgen daardoor meer zelfvertrouwen”. Judo is namelijk een sport waarin respect voor de tegenstander een belangrijke rol speelt. Dit begint al met het groeten waarmee men de medesporters beloofd zorgvuldig met elkaar om te gaan. Ook de overige judoregels gaan uit van het voorkomen van verwondingen, slechts tijdelijke controle over de tegenstander is het doel.

Nieuwe instroom is mogelijk voor kinderen vanaf 4 jaar. Heb je belangstelling dan kun je op zaterdagmorgen van 9:00 tot 9:45 komen kijken en meedoen in de kleine zaal van sporthal De Fakkel. Wil je gelijk meedoen dan is een lange trainingsbroek en een t-shirt met lange mouw voldoende om het berenjudo te beleven. Om te grote drukte te voorkomen wordt gevraagd een mail te sturen naar secretaris@judolosser.nl waarna een datum en tijdstip voor een proefles wordt teruggemaild.

In Overdinkel kunnen ook beginners (5 t/m 7 jaar) starten in de judoles van 16.45 tot 17.30 uur in de Spil op donderdagavond.