Nieuwe Tatami in Overdinkel

Afgelopen zaterdag was er een klein feestje in sportzaal De Spil in Overdinkel. De heer Rene Bons van Top Star uit Enschede kwam persoonlijk de nieuwe judomat voor Judo Losser afleveren. Volgens penningmeester Robert Schopman investeert de judoclub hiermee in het Losserse kerkdorp; “met deze aanschaf stellen we judolessen in Overdinkel voor de langere toekomst veilig, kinderen van 4 t/m 14 jaar kunnen door deze aanschaf de komende 20 jaar lessen om de hoek volgen”.

In 2010 hebben de leden van Judo Losser zich ingezet om geld bij elkaar te verdienen voor de aanschaf van een nieuwe mat op deze locatie. Een groot gedeelte van het geld werd verdient met dat waarin leden het beste zijn; judoën. Een hele dag de mat op met alle lesgroepen bracht bijna € 2000,- op, daarna zetten met name de jeugdleden zich nogmaals in door heel veel loten te verkopen in De Grote Clubaktie en daarmee was de helft van het streefbedrag al bij elkaar. De rest kwam van sponsoren en zodoende kon in december de tatami besteld worden.

Afgelopen week werd de lang verwachtte nieuwe mat in Overdinkel afgeleverd. Ruim 120 vierkante meter in de moderne kleuren geel met blauw. Judo Losser kan hiermee twee aan alle eisen voldoende wedstrijdmatten uitleggen. Hiermee is een wens van de wedstrijdcommissie ingewilligd. Zowel in Losser als in Overdinkel kunnen nu Clubkampioenschappen, Spettertoernooien en Puntentoernooien relatief eenvoudig georganiseerd worden zonder gesleep van matten tussen Losser en Overdinkel. De commissie organiseert ruim 8 toernooien en is door de aanwezigheid van twee complete wedstrijdmatten in beide lesplaatsen nu veel flexibeler in waar een toernooi georganiseerd gaat worden.