Brief van Sinterklaas

Nederland, oktober 2010

Aan het bestuur van Judo Losser.

Geacht bestuur,

Vorig jaar heb ik uw vereniging met een bezoek vereerd. Ik heb me toen kostelijk vermaakt. Zoveel jeugdige judoka’s die met heel veel enthousiasme mooie oefeningen lieten zien. Prachtig.

Ook dit jaar wil ik heel graag de judoka’s van Judo Losser ontmoeten. Ik heb begrepen dat u al judoka’s hebt uitgenodigd voor zaterdag 27 november 2010. Ik zal op deze ochtend zeer zeker sporthal De Fakkel bezoeken.

Vorig jaar hebben de judoka’s alle kunstjes voor het PietenDiploma geleerd. Ik vond dat fantastisch en hoop dat ook dit jaar weer veel kinderen kunnen laten zien dat ze een diploma waard zijn. Voor de goede orde nog even de voorwaarden waaraan een kind moet voldoen om een diploma te krijgen:

Op het dak klimmen: met een pakje over de kast klimmen
In de dakgoot lopen: over een bank lopen met pakje
Pakjes bezorgen: pakje van afstand in een mand werpen
Stil sluipen: heel stil over de mat sluipen
Door weer en wind: hindernis parcours lopen met pakje

Als u dit met de kinderen wilt oefenen dan zal ik tijdens mijn bezoek beoordelen of de judokids een diploma waard zijn.

Ik verheug mij nu al op het bezoek aan uw vereniging en op het weerzien met alle judoka’s.

Met vriendelijke groet,

Sinterklaas