Eindsprint Jubileumseizoen Judo Losser

Het beloofd een ware eindsprint te worden die de jubileumcommissie van Losser gaat trekken om alle geplande activiteiten tot een goed einde te brengen. Niels Riekert maak zich geen zorgen “we krijgen van alle leden en de vele ouders maximale medewerking en we lopen goed op planning dus we gaan het gewoon doen!”

Over twee weken vertrekt de jubilerende vereniging naar België waar in de Ardennen een survivalweekend wordt beleefd. Ruim 40 judoka’s van 12 jaar en ouder gaan drie dagen kanoën, bergbeklimmen, dropping lopen, abseilen en meer overlevingsspellen doen, afhankelijk van het weer. Daarnaast is er veel aandacht voor plezier en ontspanning. “Dat behoord bij onze club”, zegt Ernst Jannink (voorzitter commissie), “sportieve inspanningen en lekker ontspannen bij de barbecue gaat bij Judo Losser heel goed samen”. Het beloofd een druk maar tegelijkertijd heel gezellig weekend te worden waar nog jaren over gesproken wordt.

Daarna zijn de pijlen gericht op de avondvierdaagse. Samen met de activiteitencommissie Judo Promotion zal getracht worden met een zo groot mogelijke groep deel te nemen aan dit jaarlijkse evenement. Jaren geleden behoorde Judo Losser steevast tot de grootste groepen van de vierdaagse. In de afgelopen jaren lopen kinderen steeds vaker mee met hun basisschool. Commissielid Jourik van de Sandt rekent erop dat veel judoleden in dit jubileumseizoen een uitzondering maken op deze trend en wederom bij de losserse club mee gaan lopen. “We willen heel graag laten zien dat we een grote en actieve vereniging zijn en waar kun je dat beter doen dan tijdens het defilé van de vierdaagse”, laat hij enthousiast weten.

Twee weken later staat voor de jongens en meisjes van 11 jaar en jonger een reisje naar Duitsland gepland. Hier zal het pretpark Kettlerhof worden bezocht. Een dagje vol spelplezier en gezelligheid waarbij de inwendige mens natuurlijk niet wordt vergeten. De organisatie rekent op een kleine 50 kinderen die door ouder/vrijwilligers worden gebracht en gehaald. De oudere wedstrijdjudoka’s kunnen op deze dag meedoen aan het Mugen-puntentoernooi in Ochtrup.

Het jubileumseizoen wordt in steil afgesloten met dat waar de vereniging het best in moet zijn; judo. In sportzaal de Spil staat voor 26 juni een groot internationaal teamtoernooi op de rol waarvoor zich nu al diverse teams hebben opgegeven. De bevriende clubs uit het samenwerkingsverband Top Judo Twenthe zullen allen met 1 of meerdere jeugdploegen deelnemen aan teamwedstrijden voor jongens en meisjes min 12 en min 15 jaar. Het beloven spannende wedstrijden te worden omdat ook enkele duitse teams de mat zullen betreden. De coaches van judo losser kunnen dan zien hoe de teams er voorstaan en welke progressie ze gemaakt hebben in het afgelopen seizoen.

De teamwedstrijden zullen eindigen met een receptie voor genodigden. De presentatie van het jubileumboek zal dan plaatsvinden. Niels Reikert (mede-autheur); “Het boek geeft een overzicht van 50 jaar judo in Losser. Alle hoogte en dieptepunten van de club staan erin vermeld voorzien van veel foto’s en afbeeldingen. In het boek wordt het jubileumseizoen in woord en beeld getoond. Een uniek verzameldocument voor (ex-) leden”.