Linda Boers Nederlands Kampioen

Enschede – Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voor studenten is Linda Boers op overtuigende wijze kampioen geworden in de mixklasse min 78 kilo. Uitzending naar de wereldspelen tijdens de universiade behoord nu tot de mogelijkheden. Hierin moet de Judobond Nederland in de komende weken een beslissing nemen.

Boers begon gedreven en tot op het bot gemotiveerd aan het toernooi. Vier partijen werden gewonnen met ippon via Harai Goshi (5e heupworp) en De Ashi Barai. (2e beenworp) De finale tegen Iris Boender uit Westland begon zeer overtuigend. Met de gevreesde Uchi Mata (10e heupworp) scoorde Boers waza-ari waarna in het grondwerk de beslissing viel in de partij; volpunt door middel van een armklem. De Nederlandse titel is een fraai resultaat en een bevestiging dat het vele trainingswerk, een kleine 15 uur per week, zich op den duur uitbetaald.