Brons Voor Stijn Vreriks op Meetpunt Maassluis

Maassluis – Stijn Vreriks heeft in de leeftijdsgroep -17 en in de klasse tot 81 kilogram een derde plaats behaald tijdens het meetpunt in Maassluis. Op basis van de meetpunten wordt een landelijk ranglijst bijgehouden waarop Vreriks nu een vierde plek bezet. Op basis van de ranking nodigt de judobond talenten uit voor internationale wedstrijden en trainingsstages.

In de eerste wedstrijd speelde de lossernaar tegen Biko Vos. Na een voetfout wist Biko snel de winst binnen te halen door een 1e beenworp (ippon). Het losserse talent moest daarna via de herkansingsronde zich terugvechten naar brons. In de tweede match nam Stijn, duidelijk meer ontspannen, direct het initiatief. Na eerst op voorsprong te komen met een yuko op Lars de Klerk wist hij deze te winnen met een Ippon middels een houdgreep. De 3e wedstrijd kwam Stijn uit tegen Andre Klijnstra. Stijn wist deze wedstrijd binnen 2 minuten met een ippon in zijn voordeel te beslissen. Hierdoor moest hij de laatste wedstrijd om de 3e plaats tegen Willem Romijn. Deze wedstrijd werd duidelijk door Vreriks gewonnen door de strijd met een 3e beenworp in zijn voordeel te beslissen.